Un medic, un alergător și-un tramvai

Aveam 2 kile 900 când m-am născut. Eram atât de mică și roșie că mama se întreba uimită de unde ieșea plânsetul ală asurzitor care nu se mai oprea.
– Și măcar de-ai fi plâns ca lumea. Dar nu știai. 7 ai luat la naștere! mi-a zis acu ceva ani.
– Și de atunci nu-ți tăcea gură! a venit și tata în completare.
Mi-am dorit să trăiesc sau cel puțin asta i-a zis medicul mamei, căci am poposit ceva vreme prin incubator, mai mult decât copchii de pe acolo. Deh, nu mă ajutau plămânii atunci. Mai greu cu respiratul. Și asta a rămas ceva vreme. Atât de multă, încât am folosit asta drept alibi preț de 21 de ani și nu am făcut sport…căci nu era să-i obosesc.

Cel mai aproape de a părăsi lumea asta, am fost acu vreo 3 ani. Era celebra rețetă: căști în urechi cu muzică la maxim și neatenție la traversatul străzii. N-auzeam nici claxoane, nici oamenii care îmi spuneau să mă opresc din mers. Mă duceam la sigur spre un tramvai care doar ce plecase dintr-o stație. O fi fost verde pentru pietoni și roșu pentru mașini, dar tramvaiul ală nu ținea cont de asta sau poate că nici nu trebuia să țină. Nu știu.

M-a tras de pe șinele alea de tramvai, un alergător care a sprintat și m-a luat pe sus. Tramvaiul ală a trecut la 10 cm de mine. Mi-am simțit inima în gât. Am încremenit. Și am renăscut acolo, pe loc. În răstimpul ală în care am văzut tramvaiul trecându-mi prin fața ochilor, la distanța aia infimă, mi s-au inundat ochii de lacrimi și s-au oprit acolo. Nu s-a scurs nici o picătură pe obraji. Mi-am zis că nu e de plâns, ci e de înțeles de ce mai stau pe picioarele mele, pe pământ. Și mi-am amintit de medicul care i-a zis mamei că eu mi-am dorit să trăiesc. Mult.

Alergătorul m-a ajutat să traversez, căci nu prea mai aveam echilibru și nici nu știam pe unde sunt. Șocul era prea puternic. L-am privit și i-am zis că e a doua oară când alergatul îmi salvează viața: prima dată a fost când m-am hotărât să alerg, iar a doua oară a fost prin el, care a alergat suficient de repede spre mine. A zâmbit. A plecat alergând în ploaie.

image

Sursă poză: https://www.pinterest.com/pin/540502392753291729/Sharing is caring
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on LinkedIn0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *