Supă cremă de roșii cu lapte și oțet

Relația mea cu mâncarea a fost de love-hate. N-am luat-o prea în serios și asta a deranjat-o. Apoi m-am făcut că nu o înțeleg și i-am refuzat prezența în viața-mi. Nici asta nu fu chiar bine. Că pe cât de puțin o băgam în seamă, pe atât de mult se depunea pe mine. Groaznică epocă mai fu aceea:

De vreun an o ador. Am revenit la sentimente mai bune una față de cealaltă și ne înțelegem. Eu i-am descoperit aromele și am învățat să o îmbrac în condimente, ea mi-a descoperit slăbiciunile și a decis să nu mi se mai depună pe șolduri. Minunat troc.

Ce să mai… viața-i greu, dar e frumos. Așa mult îmi place bucătăria încât m-am ținut de capul lui Silviu, Private Chef in Las Vegas, să-mi deie rețeta celei-mai-bune-supe-din-univers. E-o supă cremă de roșii cu oțet balsamic și… lapte.

Luaț’ de notaț’:

  • 10 roșii medii
  • 6 ardei roșii mari
  • 2 morcovi medii
  • 4 cepe medii
  • 1/4 căpățână țelină
  • o căpățână usturoi
  • 4-5 foi dafin mărunțite
  • o lingură oregano
  • un praf de cimbru
  • 80 ml ulei de măsline
  • 25 ml oțet balsamic
  • 6-8 tulpini busuioc proaspăt
  • sare și piper după gust

Mod de prepare:
Se taie toate legumele, se adaugă în ploaie condimentele, sarea și piperul, se toarnă în tavă (dacă-s prea multe legume, se împart în doo tăvi), se amestecă bine cu uleiul și oțetul balsamic și se pun la cuptior la temperatura de 200 grade Celsius până se ard nițel la suprafață. Cumva e tare important să steie la cuptior mult și bine ca să prinză gustul ăla fain. 

După ce se scot din cuptior, legumele se bagă în blender. Deci, conținutul cald nu FIERBINTE, se trece prin cel mai blender pe care-l aveț’ în casă. Legumele nu vor fi singure în blender, ci însoțite de un pahar de apă. Mic de vreo 100 ml. Partea tare e că acu adăugați și lapte. Cam vreo 200 ml. După blender, luaț’ conținutul și-l treceț’ prin strecurătoarea CON, aia fină ca să nu rămâie nimic nepasat-de-să-l-ia-dracii.

În fine, ca să să fie treaba-treabă, luaț toată compoziția și o puneți într-o cratiță întru a o da în fiert. Dacă mai trebuie, mai puneț o linguriță de zahăr de ștevie (ziceți nu, zahărului alb!), eventual și-o lingură de smântână sau, de ce nu, și niște apă (depinde de cum vreț să fie compoziția).

Să creșteți mari!

sursă poză: aci și aci.



Sharing is caring
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on LinkedIn0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *