Hai, bă! Te întrece o fată?

Am auzit pentru prima dată treaba asta rostită de-un băiat către un altul, când eram printr-a doua. Cutezasem a îndrăzni să întrec un coleg la mâncat pufuleți. Îl făcusem și la timp și la cantitate mâncată. I-oi fi părut delicată ca o floare colegului cu pricina, de nu și-o fi putut închipui în veci că sunt capabilă de așa performanță. Altfel nu-mi explic.

Finuță eram, dar în mine se ascundea o fiară [nu-i clișeu, jur]. Copilăream cu verii mei care mă învățau cum să supraviețuiesc în condiții vitrege, a se citi: ”cum să prind și io dulciuri și desert”, deci viteza cu care mâncam era principalul meu asset. Că dacă nu mâncam repede când mă așezam la masă cu ei, nu mai prindeam mâncare deloc. Am stat și m-am gândit nițel de ce i s-o fi părut imposibil să-l întrec că nu era chiar fizică cuantică ce făceam noi în concursul ăla, dar deh.

Ulterior, de-a lungul vieții am tooot auzit-o pe asta cu: ”te întrece o fată” în special la activități fizice. Și cum am experimentat handbal, fotbal, alergat și înot, oho câte ocazii au fost.

Cel mai recent episod a fost la bazin când niște unii pe care, judecându-i strict după fizic, nu păreau chiar frați cu sportul, s-au apucat să-și dea coate văzând că io înot făr de oprire pe culoar. Și nu doar că făr de oprire, dar și mai repede ca ei. În orice stil posibil și imposibil, io îi întreceam. Ei erau în competiție cu mine. Io eram în competiție cu mine-cea-de-ieri. ”Hai, coaie! Te face gagica?” i-a zis burtosul nr 1, burtosului nr 2. Cu tot respectul pentru burțile lor și investițiile făcute în ele. Astea n-au a face.

O pereche de ovare pentru ei însemnau automat: viteză mai mică, rezistență mai puțină, tehnică mai îndoielnică și determinare puțină și nu prea. Ferească Sfântul să se fi gândit vreo unul dintre ei că aveam mai mult exercițiu decât dânșii. Mai multă experiență cum s-ar zice. Așa cum avusesem la concursul de mâncat pufuleți. Într-a doua. Ce trist, bă. Și da, i-a întrecut o fată, bă.

 

surse poze: aici, aici și aici.Sharing is caring
Share on Facebook13Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on LinkedIn0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *