Experiment in Londra: La ce se gandesc oamenii cand alearga?

Regizorii Matan Rochlitz si Ivo Gormley au vrut sa afle la ce se gandesc oamenii atunci cand alearga. Pentru asta au mers in Victoria Park din Londra, la 6.30 dimineata si au intrat in vorba cu oamenii care faceau jogging. Au pornit de la cateva ipoteze simple: oamenii sunt mai deschisi in a raspunde la intrebari considerate  ’‘inconfortabile’’, atunci cand alearga pentru ca pe de o parte au mintea mai clara, pe de cealalta parte sunt mai vulnerabili.

image

De asemenea, alergatorii se concentreaza atat de mult la ceea ce au de facut, adica sa alerge, incat raspunsurile la intrebarile destul de personale si intime, vin natural, fara ocolisuri si fara prea multe ganduri de tipul “Oare e bine sa zic asta? Dar ce parere si-ar face ceilalti daca as spune asta?”         

Reactiile alergatorilor care au fost abordati de cei doi regizori ce mergeau pe bicicleta langa ei, adresandu-le tot felul de intrebari, sunt neasteptate. 

Intrebat “De ce alearga?” un barbat, la prima vedere, dur si inabordabil, a raspuns instant ca alearga pentru tatal lui care a facut un atac de cord. “E cel mai important om din viata mea, il iubesc” a continuat el, deschizandu-si bratele intr-o imbratisare. Unii se gandesc la originea universului, la temerile de zi cu zi, la faptul ca vor sa faca sex, mai des, cu partenerul de viata, pentru a se apropia mai mult de acesta. 

Altii isi confrunta demonii cand alearga sau reflecteaza la deciziile luate de-a lungul vietii: faptul ca nu au copii si e prea tarziu acum; faptul ca pe masura ce trece timpul, imbatranesc si devin din ce in ce mai inceti, asta in contextul in care “Everybody is born to move”.         

Mi-a ramas in minte si mie, pe cand alergam in seara asta replica unui alergator: ”We are not using the muscles…. the heart very much. It’s arguably how many people use their brain”

“The Runners” aici: https://www.youtube.com/watch?v=6F7T1EGSoMQSharing is caring
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on LinkedIn0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *