Cand marketingul a intalnit alergatul

Aventura mea cu marketingul a inceput de printr-a IV-a. Tin minte ca doamna invatatoare ne pusese sa scriem “o reclama” pentru un produs pe care urma sa il prezentam in fata clasei. In voga, pe vremea aia, la TV, erau spoturile cu: Axion, Palmolive, Aquafresh. Am ajuns acasa si am inceput sa schimb posturile TV intr-o veselie, doar ca sa urmaresc toate minutele de publicitate posibile. Dupa ce am facut partea de prospectare, m-am hotarat. Produsul meu va fi un sapun. Voi prezenta beneficiile unui sapun, unor copii de 12 ani. Imi stabilisem asadar targetul.

Cum sa se cheme sapunul, insa? Ce miros sa aiba? Asadar ce politica de produs sa adopt. Nimic mai simplu. Floarea mea preferata: orhideea, ma va ajuta in acest caz, pentru ca brandul meu va fi:“Orhid”. Gata, suficiente marturisiri intr-un singur articol. Nu va zic si ce jingle am facut pentru sapunul asta al meu. Voiam doar sa spun ca eram copilul ala cu nasul in carti si cu urechile ciulite dupa fiecare reclama TV. “Aquafresh in 3 culori/Protejeaza de 3 ori” “Axion. Inamicul numarul 1 al grasimii” “Cu o patrime crema hidratanta, Dove nu usuca pielea asa cum o fac sapunurile obisnuite”. Da, le stiu dintr-a patra.

Anii au trecut, spre norocul meu am trecut si toate clasele de la scoala si toti anii de facultate si m-am trezit in industria asta minunata. Acum, fac social media, alerg si scriu. N-as putea face un top al acestor 3 lucruri. As fi incompleta fara oricare dintre ele. Doar ca atunci cand vad marketing facut pentru love brandul meu of all time – Nike – simt ca planetele s-au aliniat si pentru mine. Cateva exemple, aici:

image

Guerrilla Marketing – Nike RUN 

image

Nike Guerrilla Marketing 

image

Nike Women Run

image

Nike’s inspirational quotes

image

Nike Winter Sports

image

Nike Run vs Machine

image

Nike Air Max

image

Lunch break = Nike Run

image

Nike AirSharing is caring
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on LinkedIn0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *